Неделен план за заработка на платформата ExpertOption

Неделен план за заработка на платформата ExpertOption

Добијте неделни приноси во ExpertOption

Октомври заврши доста добро за мене. Иако профитот малку падна во последните 2 недели, сепак успевав да заработувам секој ден. Севкупно, месец октомври ми донесе профит од околу 1000 долари.

Ако некогаш сте се запрашале како да остварувате континуиран профит во ExpertOption, овој водич е за вас. Овде ќе го најдете одговорот на вашето прашање. Ајде да дојдеме до тоа!

Многу трговци се борат да тргуваат на платформата ExpertOption. Како можам да добијам постојан профит?

Важната улога на трпението

Трпението е доблест. Понекогаш е подобро да се пласираат помалку занаети отколку да се тргува само заради себе. Има денови кога внесувам само 4 занаети. Или уште помалку. Затоа што треба да ги одредите идеалните пазарни услови пред да размислите за пласирање трговија. И можете да го идентификувате пазарот само кога трпеливо ги анализирате графиконите многу часови.

Анализата треба да ја вклучи вашата стратегија. Условите што ги барате треба да бидат доволно поволни за да ја искористите вашата стратегија. Понатаму, не можете да се префрлите на друг пазар само затоа што на овој нема добра влезна ситуација. Успешното тргување е игра на чекање.

Знам дека моите занаети имаат поголеми шанси да испаднат успешни ако ги чекам вистинските пазарни услови. Оваа игра ме потсетува на снајперистот, кој треба да чека соодветни околности за да направи совршен удар.

Неделен план за заработка на платформата ExpertOption
Трговецот е како снајперист

Најдобрите трговци се токму како снајперистите. Тие трпеливо чекаат идеални услови пред да почнат да тргуваат. Ќе биде од дополнителна помош да имате персонализиран план за тргување. Препорачувам да креирате таков што ќе биде дополнителен на вашите трговски цели.

Планот ќе се разликува за трговец чија цел е да заработува 100 долари дневно и за оној што сака да заработува 50 долари дневно. За да подготвите добар план за тргување, ќе мора да вклучите две главни компоненти. Едниот што се однесува на вашите лични трансакции, а другиот за општото управување со вашата сметка на ExpertOption. Сега, делот што се однесува на вашите индивидуални трансакции е за пазарните услови потребни за да се влезе во трговијата како што се:

  • Износот на инвестицијата за една трговија
  • Финансискиот инструмент што сакате да го користите
  • Времетраење на трговијата
  • План за управување со капитал

Последна наведена ставка е планот за управување со капиталот треба да содржи:

  • Количината на пари што сакате да ја заработите за еден ден
  • Бројот на трансакции што сакате да ги направите во еден ден
  • Износот на пари што сакате да го профитирате од секоја трговија
  • Количината на капитал што ќе ви треба за да постигнете дневна цел за профит
  • Максималниот износ на можни загуби пред да заврши тргувањето за тој ден

Изградбата на план за тргување не е толку тешко. Она што следува е. Мислам да имаш план е една работа, но да го користиш, да се држиш до него и да работиш на него е напорниот дел. Трговски дневник е пријател на успешен трговец. Ги следи занаетите и причините за секоја трансакција. Тоа помага да се анализираат перформансите.

Неделен план за заработка на платформата ExpertOption
Треба да ги документирате сите ваши занаети

Одржувањето на сопствен трговски дневник е од голема вредност. Статиите на OlympTradeWiki.com се напишани од нашето искуство и нема ништо што самите не сме го пробале. Сега, за да заработите добри пари, ве охрабрувам да го спроведете знаењето во пракса. И, природно, чувајте го дневникот за тргување.

Заработувајте пари со ExpertOption

Можете да научите многу од професионалните трговци, од нивните грешки и успеси. Тоа може да ви го скрати патот до правење богатство како трговец. И ова е она што ќе го најдете на веб-страницата OlympTradeWiki.com.

Сепак, не заборавајте дека само со вежбање можете да ги подобрите своите вештини. Не постои магична формула за успех. И тука доаѓа при рака демо сметката ExpertOption. Пред да се преселите на вистинска сметка, обидете се да тргувате на сметка за бесплатна пракса некое време. Тоа нема да гарантира успех, но ќе ги подобри вашите шанси.

Градење на вашиот личен план во ExpertOption

Можете да заработите пари на три начини. Еден од нив е да тргувате сами. На овој начин вие сте единствената личност одговорна за вашиот успех и неуспех. Од вас зависи како ќе го изградите и исполните планот за тргување.

Мојата авантура со тргување во ExpertOption започна со отворање бесплатна демо сметка. Вежбав околу еден месец. Потоа се чувствував прилично подготвен да се префрлам на вистинската сметка на ExpertOption. Депонирав 30 долари и имав за цел да заработам 2 долари дневно.

Ако се одеше според планот, тогаш до крајот на неделата ќе заработив 10 долари. Решив за временска рамка од 5 минути и износот на инвестицијата не поголем од 1 долар. И тие правила ги следам до ден-денес.

Неделен план за заработка на платформата ExpertOption
Вашиот сопствен трговски план е клучот за успехот

Веројатно се прашувате кои се другите два начини на заработка. Па, втората е да платите за сигнали.

На овој начин не треба да трошите часови анализирајќи го пазарот бидејќи има луѓе кои ќе го направат тоа за вас. Потоа ќе ви испратат сигнали кога да влезете во трговијата. Но запомнете, тие нема да преземат одговорност за загубите што може да ги направите.

Исто така, постои опција за инвестирање пари кај менаџерите на фондовите.

Она што тие го прават е тргување на ваше име и споделување на придобивките потоа. Но, постои доста висок ризик во него. Имаше ситуации кога пропаѓаа големи инвестициски фондови. Покрај тоа, потребна е огромна сума пари за да започнете.

Дефинитивно би гласал за првата опција. Направете го тоа сами и преземете целосна одговорност за вашите занаети. Јас сум во ExpertOption од 4 месеци и моите месечни добивки се во подем.

Можам да заработам профит поради тоа што имам добар личен план за тргување и користам соодветни стратегии за управување со пари. Сигурен сум дека ќе имате корист ако го правите истото.

Неделен план за заработка на платформата ExpertOption

Повеќе совети за тоа како да генерирате одржлив профит во ExpertOption

Износот на инвестицијата по трговија треба да биде 5% или помалку од салдото на сметката. Некои трговци ставаат многу пари во една трговија, дури и 100%, со надеж за висок принос. Но, бидејќи нема гаранции во тргувањето, тоа може да биде последната трговија што ја прават.

Понатаму, само извршете неколку трансакции дневно. Внесувам не повеќе од 10 занаети во еден ден. Можеби мислите колку повеќе, толку е поголем профитот. Но, тоа не мора да функционира на овој начин. Всушност, тоа резултира со поголема изложеност на ризик.

Секој пат кога сакате да воведете нова стратегија, прво упатете се на вашата демо сметка. Вака, ќе избегнете некои загуби.

Изберете временска рамка која е подолга од 1 минута. Табелите едноставно полесно се анализираат кога ги набљудувате подолго време. И ако вашата анализа е точна, најверојатно ќе завршите со профит.

Ова се некои добри совети што ги имам за вас кои ќе ви помогнат да генерирате постојан профит во ExpertOption. Дали сакате да додадете нешто? Или би сакале да ни ја кажете вашата приказна? Делот за коментари што ќе го најдете подолу е само за тоа!

Thank you for rating.